top of page

Mikor jó megoldás az adósságrendezés?

Az adósságrendezés tulajdonképpen egy mentőöv, amelybe érdemes minden olyan esetben megkapaszkodni, amikor valakinek adóssága van. Ugyanis ha már megjelenik a követeléskezelő, hivatalos levelek érkeznek és a kamatok is egyre komolyabb mértékűek, mindenképpen érdemes élni ezzel a lehetőséggel. Lássuk, miben segíthet az adósságrendezés tanácsadás!


Mi is az adósságrendezés?


Az adósságrendezés lényege, egy peren kívüli, kompromisszumos megállapodás kötése a követeléskezelővel, amely segítségével ki tud jönni az adósságcsapdából. Amennyiben megfelelő szakembert választ ehhez, akkor mindezek nyomán kamatmentessé válik a törlesztés és elérhetővé válik akár a tartozás egy részének elengedése is. Mindezeken felül pedig lehetőség nyílik arra is, hogy az új megegyezés alapján az Ön számára vállalható havi részletekben fizetheti vissza a fennmaradt tartozást. Emellett a megindított végrehajtási eljárások, a letiltás, az inkasszó és az árverezés is megszűnik. Vagyis a viharfelhők mögött amelyek addig olyan feketének és sűrűnek tűntek, kisüthet a nap.


Kinek érdemes ezt igénybe venni?


Amennyiben úgy érzi, hogy pénzügyi szempontból összecsaptak a feje felett a hullámok, akkor itt az ideje a tettek mezejére lépni és segítséget kérni olyan szakembertől, akinek már számos hasonló tapasztalata van e téren. Vagyis, ha olyan anyagi helyzetben van, amikor nem látja a kiutat, érdemes egy külső, az ügyre szakmai szemmel tekintő szakember segítségét kérni. Így végre megszabadulhat a potenciálisan kilátásba helyezett szankcióktól és kamatoktól, ráadásul olyan ütemben fizetheti vissza a tartozásait, ahogy az Önnek a leginkább megfelel a jelenlegi helyzetét tekintve.


Hogy vehető igénybe az adósságrendezés tanácsadás?


Amennyiben a fentiek alapján úgy gondolja, hogy szeretne élni az adósságrendezés lehetőségével, először egy ingyenes adósságelemzésen való jelentkezés szükséges. Ennek során egy szakember veszi fel Önnel a kapcsolatot és az aktuális pénzügyi helyzetére szabva pontos kalkulációt végez. Ebben szerepel, hogy az Ön esetében mennyire látjuk lehetségesnek lecsökkenteni a tartozást és milyen részletekben tudja azt majd várhatóan visszafizetni. Mindezeket látva pedig eldöntheti, hogy szeretné-e igénybe venni a szolgáltatásainkat. Ha úgy dönt, hogy szeretne belevágni, akkor a részleteket egy szerződésben rögzítjük és elindul a folyamat.
Mennyi időt vehet igénybe az adósságrendezés?


Ezt pontosan nagyon nehéz megmondani, az egy-két héttől akár fél évig is terjedhet. Ám fontos tudni, hogy ezen idő alatt bármikor érdeklődhet azzal kapcsolatban, hogy hol tart pontosan az ügye és mire számíthat. Így működik a gyakorlatban az adósságrendezés tanácsadás.


Nagyon sok múlhat azon, kit bíz meg a feladattal!


Mivel egy igen összetett dologról van szó, az adósságrendezés sikeressége nagy mértékben múlhat azon, hogy milyen szakembert választ. Cégünk mögött kilenc év tapasztalat van, amely alatt több mint 3500 ügyet oldottunk meg sikeresek, 95%-os sikerrátával. Ezek az információk pedig önmagukért beszélnek.


59 megtekintés0 hozzászólás

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page