top of page

Mit tegyen adósságrendezés tanácsadás előtt

Miután úgy döntött, hogy adósságrendezési tanácsot vesz igénybe, érdemes néhány dolgot előzetesen elvégeznie, mielőtt belekezd.


Mérje föl pontosan adóssága helyzetét

Először is győződjön meg arról, hogy pontos információkkal rendelkezik tartozásáról. Gyűjtse össze az adósságával kapcsolatos összes papírt, és alaposan nézze át, hogy pontosan tisztában legyen, kinek mennyivel tartozik. Ez segít az adósságrendezési tanácsadónak abban, hogy teljesebben megértse pénzügyi helyzetét.


Költségvetési terv a mindennapokra

Ezután állítson össze egy kezdeti költségvetést. Ha leterhelik az adósságok, nehéz lehet hagyományos értelemben vett költségvetést készíteni; azonban a kiadásokra vonatkozó döntések meghozatala már most segíthet az adósságrendezési tanácsadónak abban, hogy jobb iránymutatást nyújtson. Fontolja meg, hogy legalább egy hónapon keresztül nyomon követi bevételeit és kiadásait, mielőtt találkozik egy tanácsadóval.


Adósságrendezéshez szükséges hivatalos dokumentumok

Végül pedig gyűjtse össze az adósságrendezési megbeszélésekhez szükséges dokumentumokat, például adósságkivonatokat, korábbi adóbevallásokat, bérleti szerződést és minden egyéb releváns papírt.


Ha ezeket a lépéseket megtette, megkezdődhet az adósságrendezés folyamata. Az adósságrendezési tanácsadó együttműködik Önnel, hogy segítsen kezelni adósságát, és az Ön körülményeinek megfelelő adósságtörlesztési tervet dolgozzon ki. Segítségével visszanyerheti az irányítást pénzügyei felett, és adósságmentessé válhat.


Miért válassza a Hitel Nélkül csapatát?

A Hitel Nélkül szakemberei kifejezetten már bedőlt hitelek rendezésére szakosodtak, olyan, akár otthonuk elvesztése előtt álló személyeken segítenek, akiknek a legnagyobb szükségük van profi támogatásra.


Mi, a Hitel Nélkülnél az együttműködést minden esetben ingyenes adósságrendezés tanácsadással kezdjük, amely leendő ügyfeleink számára semmilyen elköteleződéssel sem jár.


Az adósságrendezési stratégia kidolgozása után megbeszéljük Önnel a lépéseket és a várható eredményt, így Ön az összes részlet ismeretében hozhatja meg a döntést, hogy együtt óhajt dolgozni velünk vagy sem.


Szolgáltatási díjak

Az adósságrendező cégek különböző ütemezésű és konstrukciójú díjakat számítanak fel szolgáltatásaikért cserébe. A legtöbb cég a rendezett adósság teljes összegének egy bizonyos százalékát vagy egy átalánydíjat számít fel rendezett hitelszámlánként. Bizonyos esetekben további díjakat is felszámíthatnak, például beállítási díjakat vagy havi karbantartási díjakat. Mielőtt egy adott céget kiválaszt, hasonlítsa össze a különböző lehetőségeket, és nézze meg, melyik kínálja a legtöbbet a pénzéért.


A Hitel Nélkülnél még az együttműködés megkezdése előtt tájékoztatjuk leendő ügyfeleinket, hogy milyen díjak kifizetésével, milyen ütemezésben kell számolniuk, így nem érheti őket meglepetés a későbbiekben. Transzparens dokumentációnk bármikor megtekinthető, nem fog utólag apróbetűs részbe botlani, ami Önnek nem várt plusz költséget jelentene.


Majd elintézem magam...

Tudjuk, hogy nehéz anyagi helyzetben az ember hajlamos szűkösségből, félelemből belenyugodni a megváltoztathatatlannak ítélt helyzetbe, vagy úgy gondolja, nem költ plusz pénzt arra, amit maga is el tud intézni.


A pénzügyi intézetekkel nem lehetetlen megállapodást kieszközölni magánszemélyként, ugyanakkor érdemes mérlegelnie, hogy megéri-e a szakember díján spórolni, ha Önnek nincs ideje az ügyintézésre, nehezen igazodik ki a jogi szövegeken, vagy talán még azt sem tudja, hogy hol és hogyan kezdje el az egész folyamatot.


Egy elindított lakásárverezési folyamat is leállítható, de minél gyorsabban kell intézkedni, ez pedig gyakorlott szakember bevonásával lehetséges.

Az ideje és a sok idegeskedés megéri, hogy ne kelljen együttműködési díjat fizetnie?


Amennyiben mérlegelés után úgy dönt, hogy profikra bízza hitelrendezését, jelentkezzen ingyenes adósságrendezés tanácsadásunkra.


80 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page