top of page
Attentive Therapist

Gyakran ismételt kérdések

 • Kinek tudnak segíteni?
  Olyan embereknek tudunk segíteni, akik szeretnének megszabadulni felmondott banki tartozásból eredő adósságuktól. Magyarul, azoknak tudunk segíteni, akiknek a bank már felmondta az eredeti kölcsönszerződésüket. Az nem gond, ha átkerült az ügy úgynevezett követeléskezelő, azaz behajtó céghez, mint például az MKK, Intrum Justicia, EOS, Momentum, TKK, Inhold, hogy csak néhányat említsünk, mint ahogy, az sem kizáró ok, ha végrehajtóhoz került az ügy. Tehát csakis FELMONDOTT BANKI TARTOZÁSOK ügyében tudunk eljárni, attól függetlenül, hogy milyen régi és hol tart az ügy.
 • Kinek NEM tudunk segíteni?
  Akinek élő banki tartozása van. Akinek nem banki tartozása van, neki csak az elévülés intézésével kapcsolatban tudunk segíteni, illetve abban az esetben vállalható az ügye, ha banki tartozásból eredő adósság intézésére is ad megbízást. 600 ezer forintnál kisebb összegű tartozás esetén.
 • Ki indíthatja el az ügyet Önökkel?
  Bárki, aki érintett volt, tehát aláírt annak idején a hitel felvételekor, ilyen lehet például az adós, adóstárs, kezes, jelzálogkötelezett, illetve örökölt adósság esetén az örökös. Fontos tudni, hogy bárki is indítja el az ügyet, a teljes ügy rendezésre kerül.
 • Akkor is tudnak-e segíteni, ha végrehajtás, letiltás, árverezés van?"
  Igen, akár árverezés alatt, sőt sikeres árverezés után is tudunk segíteni.
 • Nem tudom egy összegben visszafizetni, akkor is tudnak segíteni?"
  Igen! Az ügyek több mint 90%-ában lehetőség van részletfizetésre.
 • Kell-e személyesen találkozni?
  Személyesen Budapesten és Kecskeméten tud velünk találkozni, de az ügy intézésének ez nem feltétele. A járvány helyzet miatt az ügyek túlnyomó többségében telefonos egyeztetést követően email-es, vagy postai úton kötünk szerződést az ügyfeleinkkel és indítjuk el az ügyük intézését.
 • Telefon, közmű, NAV tartozás esetén tudnak segíteni?"
  Csak abban az esetben, ha felmondott banki tartozásra is kapunk megbízást. Illetve ellévülés intézésével kapcsolatban tudunk ilyen esetekben segíteni.
 • Adnak adósságrendező, vagy bármilyen kölcsönt?"
  Nem, hitelezéssel nem foglalkozunk.
 • Átvállalják a tartozásomat?
  Nem, a tartozása annál a cégnél marad, ahol eddig is volt, csak a munkánk eredményeként jóval kisebb összeggel fog tartozni, amit ráadásul Ön által vállalható nagyságú, kamatmentes, havi törlesztőrészletekben tud majd visszafizetni. Egyúttal megszűnik a végrehajtás, letiltás, árverezés, ha már folyt ilyen Ön ellen.
 • Mennyi idő alatt tudják elintézni?
  Átlagosan 3-6 hónapot vesz igénybe egy ügy lezárása, de volt már olyan esetünk is, amikor kevesebb, mint 2 hét alatt sikerült eredményesen lezárni egy ügyet.
 • Hogyan tudom megbízni Önöket az adósságom rendezésével?
  Önnek csupán annyit kell tennie, hogy a „Jelentkezem ingyenes adósság-elemzésre” gombra kattintva megad néhány információt. Ezt követően küldünk Önnek egy minden részletre kiterjedő tájékoztatót arra vonatkozóan, hogy milyen információkra és iratokra van szükség az ingyenes adósságelemzés elvégzéséhez. Ezek nélkül az iformációk nélkül bárki csak igérgetni tud, felelősen tanácsot adni nem. Elvégezzük az adósság-elemzést, majd tájékoztatjuk, hogy az Ön esetében mennyire látjuk lehetségesnek lecsökkenteni a tartozást és milyen részletekben tudja azt majd visszafizetni. Az adósság-elemzést teljes mértékben ingyenesen végezzük. Amennyiben megbízást ad az ügye(i) intézésére, egy megbízási szerződést kerül megkötésre, amelynek a mellékletében rögzítjük azt az elérendő célt. Szerződéskötés után elkezdődik az ügy intézése, amely átlagosan 3-6 hónapot vesz igénybe. Ez idő alatt munkaidőben akár telefonon, akár emailben érdeklődhet személyes ügyintézőjénél, ezenkívül hozzáférést kap az online rendszerhez, ahol bármikor ellenőrizheti az ügyében tett lépéseket, amelyekről egyébként emailen értesítést is küld Önnek a rendszer.
 • Milyen papírokra, adatokra van szükség?"
  Lásd: https://www.hitel-nelkul.hu/adossag-elemzes
 • Honnan tudom beszerezni ezeket az adatokat?
  Ha nem állnak rendelkezésre 6 hónapnál nem régebbi papírok a tartozással kapcsolatban, vagy ha nem tudja pontosan, milyen ügyei vannak, hogy mekkora összeget követelnek Öntől, vagy mennyi azon belül a tőketartozás, amit főkövetelésnek is szoktak hívni, akkor azt a következő forrásokból tudhatja meg: · a banktól, követeléskezelőtől, végrehajtótól kapott, lehetőleg 3 hónapnál nem régebbi levelekből, vagy telefonon is érdeklődhet náluk az ügyben, vagy · saját hiteljelentés, másnéven KHR lista (régen BAR lista) igénylésével. Ezt kétféleképpen teheti meg: · 1. letölti innen az igénylőlapot, kinyomtatja, a második oldalán lévő útmutató szerint kitölti és elküldi, vagy · 2. befárad bármelyik magyarországi bankfiókba, attól függetlenül, vagy van ott számlája, vagy nincs és ott kéri az ügyintézőt, hogy vegye fel az igénylését. Fontos, hogy olyan hiteljelentést kérjen, amin nem csak az szerepel, hogy mennyivel tartozik, hanem az is, hogy kinek. A saját hiteljelentést kérheti postán, vagy emailen megküldeni. Amennyiben használ emailt, javasoljuk, hogy emailen kérje a választ, mert úgy gyorsabban megérkezik. Saját hiteljelentés igénylése akkor is hasznos lehet, ha nem tudja pontosan, hogy mennyi adóssága van és kinek tartozik. A BISZ Zrt. által vezetett KHR listán ugyanis nyilvántartanak minden pénzintézetek felé fennálló tartozásunkat. További információ a KHR listáról itt. Ha több ügyből kifolyólag van letiltás a jövedelméből, de nem tudja, hogy melyik ügy miatt mennyit tiltanak, akkor azt vagy a munkáltatójától (bérszámfejtés), Nyugdíj esetén az Országos Nyugdíjfolyósításai Főigazgatóságtól vagy a végrehajtótól tudhatja meg
 • Hogyan tudok KHR listát igényelni?
  Ezt kétféleképpen teheti meg: · 1. letölti innen az igénylőlapot, kinyomtatja, a második oldalán lévő útmutató szerint kitölti és elküldi, vagy · 2. befárad bármelyik magyarországi bankfiókba, attól függetlenül, vagy van ott számlája, vagy nincs és ott kéri az ügyintézőt, hogy vegye fel az igénylését. Fontos, hogy olyan hiteljelentést kérjen, amin nem csak az szerepel, hogy mennyivel tartozik, hanem az is, hogy kinek. A saját hiteljelentést kérheti postán, vagy emailen megküldeni. Amennyiben használ emailt, javasoljuk, hogy emailen kérje a választ, mert úgy gyorsabban megérkezik. Saját hiteljelentés igénylése akkor is hasznos lehet, ha nem tudja pontosan, hogy mennyi adóssága van és kinek tartozik. A BISZ Zrt. által vezetett KHR listán ugyanis nyilvántartanak minden pénzintézetek felé fennálló tartozásunkat. További információ a KHR listáról itt.
 • Mennyibe kerül az adósságrendezési szolgáltatás?
  Bár van megbízási díjunk, de alapvetően sikerdíjért dolgozunk. Megbízási díjunk függ attól, hogy egy vagy több pénzintézettel kell-e megállapodást kötni, valamint hogy van-e az ügyek között jelzálog– hitel. Sikerdíj pedig csak azután az összeg után illet meg bennünket, amennyivel az adósságát lecsökkentettük, tehát mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a lehető legkisebb összegre csökkentsük le a tartozását.
bottom of page