top of page

Mi lehet a bedőlt hitelek megoldása?

Amikor az anyagi biztonság veszélybe kerül, az bizony fenekestől fordítja fel az ember életét. Különösen nagy okot adhat az aggodalomra, ha emiatt valaki önhibáján kívül nem tudja befizetni a hitele törlesztő részletét. Ilyenkor a legtöbben kétségbe esnek, hiszen, ha a kialakult helyzet hosszú ideig változatlan marad, akkor az akár bírósági eljáráshoz, sőt az otthon elveszítéséhez is vezethet. Ezért fontos annyira a bedőlt hitelek időben történő megoldása, amelynek egyik kulcsa az adósságrendezés.


Mit jelent, ha bedől egy hitel?


Ha röviden szeretnénk megfogalmazni, mit jelent a bedőlt hitel, akkor azt mondhatjuk, hogy ha valaki bármilyen okból kifolyólag nem tudja fizetni a hitel felvételekor szerződésben rögzített havi törlesztést. Ez azonban nem jelenti automatikusan azt, hogy mindent el is veszít azonnal. Tény, hogy ha nem jelzi semmilyen módon az adott pénzintézet felé a fennálló problémát, akkor megkezdődik a tartozás behajtása, majd végrehajtása. Ennek módja lehet bankszámla letiltás és a fizetés bizonyos százalékának levonása, valamint ingatlan vagy ingóság lefoglalása vagy akár árverés is. Ez a folyamat évekig is elhúzódhat az adott körülményektől függően. Ám ha szeretné mindezt elkerülni, időben kell cselekednie, hiszen léteznek olyan vállalkozások, amelyek szakterülete a bedőlt hitelek megoldása. Először is, amint eljön az első olyan hónap, mikor nem tud fizetni, minél előbb keresse fel a bankját.


Ilyenkor ugyanis jó esetben néhány hónap haladékot lehet kérni, amíg rendeződik a helyzet. Viszont, ha nem érkezik megkeresés a bank felé, akkor érkezik az értesítés a tartozásról már az első elmaradást könyvelő hónapban. Majd, ha összegyűlik 90 napnyi hátralék, a bank fel is mondhatja a szerződést. Innentől fogva már nem csak az elmaradt részleteket fogják követelni, hanem a teljes tartozást egyösszegben. Ilyenkor pedig rövid út vezet oda, hogy követelés behajtó céghez kerüljön az ügy, aki először felszólító levelek és telefonhívások formájában hívják fel az érintettek figyelmét, ám később akár személyes találkozásra is sor kerülhet. Ha így sem sikerül rendezni a tartozást, végrehajtásra adják az ügyet. Ilyenkor az ember teljes anyagi biztonsága veszélybe kerül, hiszen a végrehajtó, lefoglalhatja az adós nevén lévő bankszámlákat, letilthatja az adós jövedelmének minimum 33%-át, lefoglalhatja és elárverezheti az adós autóját és otthonát az egyéb ingó és ingatlanvagyonnal együtt.


Mi a bedőlt hitelek megoldása?


Fontos tudni, hogy bedőlt hitelek megoldása egyszerű is lehet, ha időben cselekszik. Ha egy kicsit is úgy érzi, hogy kilátástalanná vált a helyzete, minél előbb érdemes felkeresnie egy megfelelő szakembert. Így ugyanis az adósságrendezés folyamán akár az is elérhető, hogy a tartozása 50-70 %-a átlagosan elengedésre kerüljön, sőt, kamatmentessé is tehető mindez. Vagyis a bedőlt hitelek megoldása az adósságrendezéssel kezdődik, amelynek keretein belül az Ön által vállalható havi részletekben fizetheti vissza a fennmaradt tartozást, amíg az el nem kopik. Mindezek nyomán pedig megszűnik a végrehajtási eljárás és az árverezés is, innentől kezdve csak az új megállapodás feltételeinek kell eleget tennie.126 megtekintés0 hozzászólás

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page