top of page

Önnek megoldás lehet az adósságrendezés?

Amikor valakinek tartozása van, akkor az emiatt kialakult szituációra jellemzően igyekszik mielőbb megoldást találni. Az adósságrendezés egy összetett és bonyolult folyamat, amelynek a intézése mindenképpen szakember közreműködését kívánja. Ám az eljárás végével sokkal nyugodtabb mindennapok várnak Önre. Lássuk, mikor jelent megoldást ez az eljárás és mit jelent mindez a gyakorlatban?


Mikor és kinek jelent segítséget az adósságrendezés?

Leginkább akkor jön jól egy ilyen fajta segítség, amikor az ember úgy érzi, az adósságok terén nincs tovább mire várni, hiszen egyedül nem tud kikerülni abból a végeláthatatlan körforgásból, amibe került. Az adósságrendezés egy olyan megoldást nyújt, amelynek hála, a folyamat végén végre megnyugodhat. Hiszen olyan ütemben fizetheti vissza a tartozásait, ahogy az Önnek a leginkább megfelel a jelenlegi helyzetét tekintve. Ez pedig hatalmas segítséget jelent akkor, amikor úgy érzi, nem tud kikerülni a jelenlegi helyzetéből.


Mit is jelent mindez a gyakorlatban?


Az adósságrendezés lényege az, hogy egy szakember segítségével egy minden félnek megfelelő, kompromisszumokon alapuló megállapodás jön létre a követeléskezelővel. Ennek köszönhetően pedig a törlesztés kamatmentessé válik, sőt, bizonyos esetekben elengedésre kerülhet a tartozás egy része is. Mindezeken felül az új megállapodásban rögzíthető az is, hogy az Ön számára vállalható havi részletekben kelljen visszafizetnie a fennmaradt tartozást. Emellett a megindított végrehajtási eljárások, a letiltás, az inkasszó és az árverezés is megszűnik.


Mi az első lépés, ha élni kíván az adósságrendezés lehetőségével?

Első körben mindenképpen érdemes a díjmentes adósságelemzés szolgáltatást igénybe venni. Ennek kertén belül, miután holnapunkon kitöltötte az adósságelemzési kérdőívet, egy kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot, leegyezteti a szükséges adatokat, tájékoztatja az adósságrendezés folyamtáról és feltételeiről. Ezt követően, a kapott adatok alapján elvégezzük a kalkulációt azzal kapcsolatban, hogy mennyire látjuk lehetségesnek lecsökkenteni a tartozást és milyen részletekben tudja azt majd visszafizetni. Mindezeket látva pedig eldöntheti, hogy szeretné-e igénybe venni magát az adósságrendezési szolgáltatást. Amennyiben igen, egy szerződés keretein belül minden fontos információt rögzítünk és megkezdődik az adósságrendezés folyamata, és a következő hónapok során lezajlik az ezzel kapcsolatos összes ügyintézés.


Mindenképpen szükség van egy megfelelő szakemberre

Az adósságrendezés folyamatához elengedhetetlen a megfelelő szakember segítsége. Hiszen nagyon nem mindegy, hogy mennyivel sikerül csökkenteni, a fennálló adósságot, mekkora részletekben kell azt visszafizetni, sikerül-e megmenteni az autót, vagy a család otthonát. Azt gondoljuk, hogy túl sok múlik egy-egy ilyen folyamaton, ahhoz, hogy kísérletezgessen vele egy hozzá nem értő. Cégünk mögött nyolc év tapasztalat van, amely alatt több mint 3500 ügyet oldottunk meg sikeresen, 95%-os sikerrátával. Emellett mindig közöljük a tényeket, már az ingyenes felmérés alatt ismertetjük Önnel a várható eredményeket, amelyeket írásban rögzítünk is.

Vagyis az adósságrendezés tulajdonképpen egy olyan kompromisszum az érintett felek között, amely egy biztonsági hálót nyújt annak, aki adósságcsapdába került. Ezáltal pedig egy idő után nem csak megoldódnak a gondok, de talpra is tud állni anyagilag. Ez pedig egy új, nyugodt élet kezdete lehet.




26 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page