top of page

Mit jelent a végrehajtási moratórium?

Frissítve: 2021. okt. 5.A végrehajtási moratórium azt jelenti, hogy a moratórium időszakán belül nem lehet kilakoltatni senkit. Ilyen moratóriumot hirdethetnek az év bármely szakában, például valamilyen veszélyhelyzet miatt, mint ahogyan az idén tavasszal is történt a korona vírus járvány miatt. Illetve, a jelenlegi magyar szabályozás alapján minden évben a november 15. és március 31.közötti időszakra hirdetnek végrehajtási moratóriumot azzal a céllal, hogy télvíz idején ne lehessen senkit kilakoltatni az árverést követően. Egyetlen kivétel van csupán: az önkényes lakásfoglalókra ez nem vonatkozik, tehát őket ez idő alatt is kilakoltathatják.


Sok adós azonban azt hiszi, hogy ebben az időszakban az árverések és más végrehajtási cselekmények, például a fizetésből való letiltás is szünetel. Ez azonban nem így van, a végrehajtási moratórium csak a kilakoltatásokra vonatkozik, azaz a végrehajtás egyéb cselekményei mennek tovább!!! Ebben az időszakban is írnak ki árveréseket, ahol el is kelhet az adós háza, a különbség csupán annyi lesz, hogy a kilakoltatással meg kell várni a moratórium végét, azaz március 31-ét.


Senki ne dőljön azért tehát hátra, mert éppen kilakoltatási moratórium van!

A legfontosabb, hogy minél hamarabb cselekedjen, ha felmondták a kölcsönét, egyrészt azért, hogy elkerülje a végrehajtást és így előnyösebb feltételek mellett tudjon megszabadulni az adóságtól, másrészt pedig azért, hogy ha már végrehajtóhoz került az ügy, legalább az árverést elkerülhesse, és megmenthesse az ingatlanát.


Amennyiben kérdése van állunk rendelkezésére, kattintson a kapcsolat menüpontra vagy a cikk alján lévő gombra és vegye fel velünk a kapcsolatot!

2 593 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page