top of page

A kamatmentesség ereje

Frissítve: 2022. aug. 24.

Amikor adósságrendezésről van szó, jellemzően a legtöbben csupán az nézik, hogy mennyivel lehetséges csökkenteni a tartozásukat. Csak kevesen értik a kamatmentesség fontosságát, pedig ez elképesztően nagy kincs, hiszen hosszú távon jóval alacsonyabbá tehető általa a visszafizetett összeg. Sokszor nagyobb megtakarítást jelent, mint a tartozás egyrészének elengedtetése. Megmutatjuk, miről is van szó és miben rejlik a kamatmentesség ereje.


Mi is az a kamatmentesség?


Ha vagyongyarapításról és megtakarítástól van szó, a hosszú távú befektetések kapcsán a kamatos kamatban rengeteg lehetőség rejlik. Ennek köszönhetően ugyanis várhatóan húsz-harminc év múlva rengeteg pénze lehet annak, aki jól fekteti be a pénzét. Az adósságrendezés esetén ennek az elvnek a fordítottja igaz. Ugyanis minél kisebb kamattal kell visszafizetnie egy tartozást az adott megállapodás alapján az ügyfélnek, annál jobb, hiszen annál több pénzt takarít meg. Vagyis, ha sikerül egy olyan megállapodást kötni, ahol kamatmentesen kell a tartozást visszafizetni, az óriási előny.


Mit jelent mindez a gyakorlatban?


Lássuk mindezt egy valós, megtörtént példán keresztül! Adott egy ügyfél 16.000.000 forintos tartozással. Ő maga kereste fel a pénzintézetet és kapott egy 240 hónapos részletfizetést, ami jó ajánlatnak tűnik, hiszen hosszú távon van lehetőség az adósság rendezésére. Azonban mivel a kamat maga nem változott, a végére összesen 32.000.000 forintot fizetett volna vissza a 160.000.000 forint helyett. Ráadásul a havi törlesztő 130.000 forint környékén mozgott, amit egy idő múlva már nem tudtak fizetni, úgy döntöttek, felkeresnek egy szakértő adósságkezelő céget, így jutottak el hozzánk. Tudni kell, hogy ez egy nehezített pálya, hiszen az ügyfélnek már volt egy megállapodása a bankkal, és ilyenkor nehezebb egy jobb megállapodást kiharcolni, mintha még nincs semmilyen megállapodása az ügyfélnek. Végül sikerült elérni, hogy a 16.000.000 forintos tartozást 240 hónap alatt úgy kelljen visszafizetni részletekben, hogy közben fennáll a kamatmentesség. Vagyis ezáltal nem kellett a tartozás dupláját, 32.000.000 forintot visszafizetni a végére és a törlesztőrészlet is 70.000 forint környékére csökkent. Ez pedig már lényegesen kevésbé terhelte meg a családi kasszát.

Vagyis ahogy a fenti példa is mutatja, a kamatmentes részletfizetés nagyon értékes dolog, hiszen komoly mértékben csökkenthető általa a visszafizetett összeg nagysága.


Éppen ezért érdemes hozzáértő adósságrendező cég segítségét kérni abban az esetben, ha hasonló szituáció áll fenn, ugyanis hosszú távon a kamatmentességgel nagyon sokat nyerhet, milliókat spórolhat meg vele. Nem beszélve arról, hogy minél alacsonyabb a törlesztőrészlet, annál több marad a családi kasszában. Éppen ezért érdemes szakértő segítséget kérni már meglévő megállapodás esetén is.
47 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page