top of page
Ingatlan eladás visszavásárlással

INGATLAN ELADÁS VISSZAVÁSÁRLÁSSAL

INGATLAN ÉRTÉKESÍTÉS OPCIÓS JOG ALAPÍTÁSÁVAL (OPCIÓS KONSTRUKCIÓ)

Az ingatlan eladás visszavásárlással konstrukció lényege, hogy az ingatlan az ingatlanon lévő kiváltandó teherrel megegyező összegű, de maximum az ingatlan forgalmi értékének 60%-át meg nem haladó vételi áron kerül értékesítésre, opciós jog alapításával. Ennek értelmében az eladó 3 évre visszavételi jogot (opciót) kap, azaz 3 éven belül bármikor visszavásárolhatja az ingatlant, illetve ha ő ezt nem tudja megtenni 3 év alatt, még mindig hozhat vevőt az ingatlanra. Ebben az esetben a visszavásárlási ár és az eladási ár különbözete őt illeti meg. A szerződéskötéskor természetesen az Ön ügyvédje is jelen lehet, illetve megelőzőleg véleményeztetheti a szerződést vele. Nincs apró betű, nincs meglepetés, nincs kockázat, csak korrekt ügyintézés!

Mikor ajánljuk a -lakás eladás visszavásárlással- szolgáltatásunkat?

Aki másképpen nem tudja megoldani az ingatlan tehermentesítését, például kedvező feltételekkel ki tudna szállni jelzáloghiteléből, de ehhez egyösszegű befizetésre van szükség.

Kiváló átmeneti megoldás, ha valakinek időre van szüksége az ingatlan jó áron való értékesítéséhez, vagy ha követelésvásárlás útján lehetséges tehermentesíteni az ingatlant, annak a megfinanszírozására. Ez utóbbi esetben az ügyfél azonnal lekerül a KHR listáról és hitelképessé válik, tehát akár az első éven belül kiváltható az opciós konstrukció rendes banki hitelre.

A -lakás eladás visszavásárlással- konstrukció előnyei?

  • Nincs előzetes költsége.

  • Nagyon gyorsan, 8- 10 nap alatt el lehet intézni.

  • Bármilyen lakóingatlan lehet a fedezet; a lényeg, hogy forgalomképes helyen lévő, jó állapotú ingatlan legyen.

  • LEHET aktív/passzív KHR státusz.

  • LEHET teher az ingatlanon, bármilyen teher, akár végrehajtás, magánhitel is kiváltható vele. 

bottom of page